Доцент д-р Георги Цветков е преподавател по мениджмънт на сигурността и отбраната във Военна академия „Г.С.Раковски“ от 14 години и един от авторите на програмата на „Демократична България“ в област „Отбрана“.

По време на мандата на последното редовно правителство, от април до август, той е представител на обединението и съветник в политическия кабинет на Министерството на отбраната по разработването на националната програма за превъоръжаване и инвестиции в отбраната и военното сътрудничество с Украйна.

Защо се кандидатирам в 08 МИР – Добрич?

Първата причина е, че съм от Дуранкулак, а и досега семейството ми живее там. Баща ми се занимава професионално със земеделие от 1993 г. насам.

Но по-важната причина е, че става въпрос за национални, а не регионални избори. Често от един кандидат за депутат се очаква да разреши конкретни регионални проблеми, без да си даваме сметка, че всъщност се изпраща представител в националния парламент и първата му задача е да бъде формирано стабилно национално Правителство. Без стабилно парламентарно мнозинство и Министерски съвет всички регионални проблеми и обещания за развитие ще останат нерешени.

Прочетете цялото интервю тук.